Herroepingsrecht

Bent u niet tevreden over het gekochte product? Geen probleem! 
In het kader van de wet "Kopen op Afstand" heeft u als consument bij aankoop via internet recht op een 'Herroepingsrecht' van 14 dagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgave van de reden, waarbij u wel zelf de verzendingskosten voor het terugsturen moet betalen. 
 
Voorwaarden retourzending artikelen
Het is van belang dat producten goed en dergelijk verpakt retour worden gestuurd. De producten dienen verpakt te zijn in de oorspronkelijke verpakking inclusief de oorspronkelijke aankoopnota of een ander aankoopbewijs. 
U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending, ons advies is dan ook om dit aangetekend of per koerier te doen. Producten die beschadigd of gebruikt zijn komen niet voor ruiling of restitutie in aanmerking. Wanneer producten beschadigd/incompleet zijn, kunnen wij hiervoor geld in mindering brengen. Bij niet verkoopbaar is dat 100%.
Er zijn een aantal producten uitgezonderd van het herroepingsrecht. Dit betekent dat deze artikelen niet geruild of geretourneerd kunnen worden. Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn:
  1. Software waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Deze producten zijn namelijk niet geschikt om te worden teruggezonden wanneer de verzegeling na levering is verbroken, omdat deze software makkelijk gekopieerd kan worden.
  2. Downloadbare software en digitale content. Voor digitale content die binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen volledig is uitgevoerd geldt dat deze zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Deze uitzondering geldt alleen indien de koop van start is gegaan met uitdrukkelijke instemming van de consument die hierbij verklaard heeft afstand te doen van zijn herroepingsrecht.
  3. Artikelen die om hygiënische redenen niet geruild of geretourneerd kunnen worden indien de verzegeling verbroken is. Dit zijn producten zoals oor- en koptelefoons.
  4. Producten die speciaal voor u op maat zijn gemaakt.

 
Waardevermindering
Het Herroepingsrecht geeft u de mogelijkheid het product 'op zicht' te hebben en het product te beoordelen, zoals u dit ook in de winkel zou kunnen. Voor het beoordelen van bijvoorbeeld drones of software is het niet nodig om de drone of software te registreren. Of bij harde schijven en andere opslagmedia is het niet noodzakelijk om het uit de verpakking te halen en te installeren om de werking te kunnen beoordelen. Als het product niet doet wat het moet doen is er namelijk sprake van garantie (en niet van herroeping). Hierdoor kan bijvoorbeeld een registratie van het product alvorens het te retourneren of het in gebruik nemen van een harde schijf een waardevermindering opleveren, oplopend tot 100% van het aankoopbedrag.

Stappenplan herroepingsrecht
Wilt u gebruik maken van het herroepingsrecht? Dan vragen wij u het op de volgende manier te doen : neem contact op met onze klantendienst op nummer +32(0)50546839 of stuur ons een email naar klanten@tybotech.com.
Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) of storten het aankoopbedrag inclusief de verzendingskosten die u betaald hebt om het product bij u te leveren uiterlijk binnen de 14 dagen terug op uw rekening,na ontvangst van uw retour product. 

Zorg dat bij de zending volgens gegevens/documenten zitten :
een copy van uw aankoopbewijs, vermeld daar duidelijk op de reden van retour
+ uw bankgegevens, Ibannummer en BicCode

Retouradres:
TyboTech 
T.a.v. Afdeling Retours
Schatting 52
8210 Zedelgem
België